Huidtherapie

Een mooie huid begint van binnen

Last van acne, eczeem, rode plekjes, ontstekingen? Smeren helpt vaak niet afdoende. Niet zo gek, omdat de oorzaak vaak dieper ligt. Gelukkig zijn er allerlei testen die kunnen uitwijzen waar de oorzaak precies bij jou ligt. En soms zijn er verschillende oorzaken: niet alleen hormonen en spijsvertering, maar ook voeding.


 
Candida Albicans

Het komt vaak voor dat je darmflora niet in balans is. Ongewenste gasten kunnen hierdoor gemakkelijk in je darmen overleven. Een goed voorbeeld is Candida Albicans, berucht om huidklachten, schimmelnagels en vaginale infecties. In dit geval is het belangrijk om de Candida te bestrijden. Met een speciaal programma aan natuurlijke middelen kun je de Candida terugbrengen tot een aanvaardbaar niveau. Daarnaast is het belangrijk om dan minder suiker en koolhydraten te nemen. 

  Acne

Acne kan ontstaan door een onbalans in je hormoonhuishouding. Het is daarom goed om te testen hoe jouw oestrogeen- en progesteronbalans is. Bij een oestrogeendominantie kan er gemakkelijker acne ontstaan. Met een uitgekiend voedingspatroon en natuurlijke middelen kan je de balans weer herstellen. Acne kan ook ontstaan door een gebrekkige afweer. In dit geval zoomen we meer in op je darmen omdat deze voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor je afweer. Daarnaast aandacht voor de lever en de nieren, de schoonmakers van je lijf!


  Eczeem

Voeding is vaak een belangrijke boosdoener. Bij een gevoeligheid voor gluten en Coeliaki hoort vaak eczeem. In het geval van eczeem gaan we jouw voedingspatroon in kaart brengen en kijken of er een verband is, want niet alleen gluten, maar ook andere voeding kan eczeem veroorzaken. Het tegenovergestelde is ook waar: bij een gezond voedingspatroon kunnen huidklachten ook verminderen of zelfs verdwijnen.