Van hoge hakken naar geitenwollen sokken?

Een beetje meewarig werd ik aangekeken door de collega's van toen. Een studie beginnen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde? Op dat moment (15 jaar geleden!) verdiende ik mijn salaris met het organiseren van evenementen en de redactie van verschillende bladen bij een internationaal bedrijf. Heel wat anders dus! Hoge hakken inruilen voor geitenwollen sokken; het moest niet gekker worden. Je zag ze denken: 'Je leek toch zo normaal...'

Zelf was ik in het veranderingsproces al een stukje verder. Aan mijn coming-out was een proces van jaren voorafgegaan. Toen ik tiener was, vond ik mezelf veel te dik en bestudeerde elk dieet dat er was en werd ik een soort wandelende calorietabel. Om in vorm te blijven, sportte ik veel en kreeg zo steeds meer besef wat bewegen met je lichaam doet. Daarbij reisde ik graag naar verre oorden waar de levensstijl vaak nog dicht bij de natuur lag. Fascinatie voor lichaam en geest ontstond en zo was ik stapje voor stapje tot mijn keuze gekomen voor de academie met als afstudeerrichting fytotherapie (kruiden) en voeding, waar ik ben afgestudeerd op het onderwerp burn-out.

Ondanks het stoffige imago dat de academie toen had, waren mijn studiemaatjes en ik progressiever dan we dachten. We werden ingehaald door de tijd, maar dan in positieve zin. Veel onderwerpen die wij toen kregen, zijn inmiddels heel trendy; kruiden worden herontdekt en voeding staat volop in de belangstelling. Mensen zijn duidelijk op zoek naar natuurlijke oplossingen voor hun gezondheid.

Als ik nu vertel dat ik een natuurpraktijk heb, word ik niet meer meewarig aangekeken. Sterker nog, ik krijg nieuwsgierige blikken. Ik ben nu zo maar normaal!

De hoge hakken heb ik overigens nooit afgezworen. Veel te leuk en bovendien prikt geitenwol.