Acupunctuur


Je energiehuishouding weer op orde met acupunctuur  

Bij acupunctuur gaat men er vanuit dat klachten een gevolg zijn van een blokkade in de energiebanen. Door middel van het plaatsen van dunne naalden wordt de energie letterlijk en figuurlijk weer in goede banen geleid. 


Inzetbaar voor veel klachten

De klachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden, zijn legio. Bekende zijn: stoppen met roken en afvallen en hooikoorts. Andere, minder algemeen bekende zijn: hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, vermoeidheid, slaapproblemen, stress en psychische klachten zoals angsten en depressies. Daarnaast heeft acupunctuur zijn sporen verdiend op het gebied van hormonale klachten als moeilijk zwanger worden en menstruatie- en overgangsklachtenAcupunctuur kan in combinatie met alle andere behandelingen worden ingezet. Massage en acupunctuur vormen bijvoorbeeld een goed koppel bij spierklachten. Een ander voorbeeld is de ondersteuning van acupunctuur door voeding en kruiden.

 

 

Klik hier voor een overzicht van de indicaties acupunctuur

Hooikoorts: een bijzondere aanpak

Wanneer je last hebt van hooikoorts, is het het beste om in de herfst al met de behandeling te beginnen. In de periode voor het hooikoorts-seizoen wordt er aan je weerstand en je basisenergie gewerkt, waardoor je sterker bent wanneer de pollen in de lucht zijn. Tijdens het hooikoortsseizoen worden ook de symptomen aangepakt. 

 

Andere Chinese behandelingen

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst, die niet alleen uit acupunctuur bestaat maar ook uit cupping en moxeren. Deze behandelingen zijn iets minder bekend. Beide hebben als doel de energie te reguleren.