Supplementen

Een steuntje in de rug

Eeuwenoude wortels

Het gebruik van kruiden in de medische wereld is al eeuwen oud. Sinds de 20ste eeuw zijn er veel reguliere medicijnen ontwikkeld door isolatie van chemische plantenstoffen. Denk alleen al aan het bekende aspirientje! Planten en kruiden worden dus zowel in de alternatieve als in de reguliere geneeskunde toegepast.

 

Geschikt voor een biologische leefstijl

In deze tijd waarin we weer naar een natuurlijke en biologische leefstijl gaan, staat het gebruik van kruiden opnieuw in de belangstelling, zeker nu voeding ook als belangrijk medicijn tegen allerlei kwalen wordt gezien. 

Pre- en probiotica

In deze praktijk wordt veel aandacht besteed aan de conditie van je darmen. Hiervoor kunnen prebiotica (vezels) en probiotica (darmbacteriën) van grote waarde zijn.

 
Vitamines en mineralen 

Bij verschillende aandoeningen is het raadzaam om wat extra vitamines of mineralen in te nemen. Dit kan je het beste doen via gezonde voeding. Soms is het noodzakelijk om een supplement te nemen.

 


Het idee ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ is niet van toepassing. Ook planten en kruiden kunnen bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met andere geneesmiddelen hebben. Het is belangrijk advies van een deskundige te vragen.