Heartmath/hartcoherentie

Volg je hart en doe een hartcoherentietraining!


Tijdens de training krijg je een aantal eenvoudig aan te leren technieken die je zo kunt toepassen in je dagelijkse leven. Hiermee leer je stress en negatieve emoties te herkennen en hoe je deze de baas wordt. Je kunt ze altijd en overal doen. Je hebt er geen matje of trainingspak voor nodig om jezelf te resetten!
Kracht van hartcoherentie

De kracht zit 'm in het focussen op je hart, het reguleren van je ademhaling en oproepen en doorleven van positieve emoties, waardoor je hart regelmatiger gaat kloppen. Dit zorgt voor afstemming (coherentie) tussen de verschillende functies en systemen in je lichaam waardoor er ook meer rust en focus ontstaat.

Andere positieve effecten

Hartcoherentie staat ook voor betere prestaties, meer concentratie, meer energie, meer zelfvertrouwen en uiteraard minder stress. De training wordt op grote schaal in het bedrijfsleven gegeven, niet alleen voor stressmanagement, maar ook voor het verbeteren van prestaties en meer focus.Meten is gelijk weten

Tijdens de training maak je gebruik van software. Dit kan zowel op de laptop of via een app. Hiermee oefen je en zie je gelijk hoe je reageert op emoties, gedachten en situaties.

De training bestaat uit 7 sessies van een uur.

Wetenschappelijk onderzoek

Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van hartcoherentie, ook wel hartritmevariabiliteit genoemd. Kijk op:

http://www.heartmathbenelux.com

http://pubmed.com