Suzan van Putten

Introductie
 
Voor het uitoefenen van mijn vak heb ik tien jaar gestudeerd. Allereerst heb ik het HBO bachelor diploma Complementary Alternative Medicines, ook wel afgekort als CAM, behaald. Daarna heb ik de basisvakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde en Acupunctuur bij Qing-Bai gevolgd. Vervolgens heb ik bij Heartmath Benelux trainingen gevolgd op het gebied van ademhaling en ontspanning volgens de hartcoherentiemethode. Inmiddels heb ik ook de opleiding Sport- en Osteoacupunctuur bij ICZO in Belgiƫ afgerond en ben ik gecertificeerd en geregistreerd als sportacupuncturiste. Door de jaren heen heb ik veel bijscholingen gedaan op het gebied van voeding, orthomoleculaire therapie en darmtherapie.

En niet alleen studies hebben me geholpen om voor dit vak te kiezen. Tijdens een reis van 6 maanden door Aziƫ toen ik 27 was, heb ik veel geleerd over hoe je je heel gezond kunt voelen onder simpele levensomstandigheden met eenvoudige en pure voeding. Deze reis was niet alleen de basis voor veel andere reizen maar ook mijn belangstelling voor voeding en een gezonde lifestyle is daar ontstaan.

In 2012 ben ik gestart met de praktijk. Het is een boeiend vak in een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt. De vraag naar voeding, natuurlijke middelen en een gezonde levensstijl helpen daarbij mee! De opkomst van onderzoeken heeft de branche ook nog een stuk professioneler gemaakt. 
 

 
 Uitgebreid netwerk van therapeuten

Ik werk samen met mijn collega's van Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht en Natuurlijk Gezondheidscentrum Rotterdam. Hierdoor kan ik je altijd doorverwijzen voor een aanvullende therapie of wanneer ik je niet meer verder kan helpen. Hieronder een overzicht van de behandelingen van mijn collega's.

http://www.fysiotherapiesterrenburg.nl

fysiotherapie . lymfedrainage . manuele therapie . podotherapie . medische fitness . medisch pedicure . bekkentherapie

http://www.ngrotterdam.nl

homeopathie . osteopathie . psychotherapie . haptonomie

https://jijbentinzicht.com

 psycholoog/personal trainer (NatuurlijkSportief en runningtherapeut)

 

Achtergrond

Mjin interesse in de mens en gezondheid is een belangrijke drijfveer voor de keuze van deze opleiding en dit beroep.

Ooit had ik zelf een burn-out. Hoe gek het ook klinkt, het heeft me veel gebracht. De switch naar een andere werkomgeving en veel inzicht in mijn eigen doen en laten. Voordat ik deze praktijk had, heb ik met heel veel plezier in het bedrijfsleven gewerkt. Lange tijd werkte ik in de communicatie, een vaak hectische werkomgeving. Het in balans houden van mijn stressniveau was 'daily business'. Inmiddels weet ik wat ik moet doen om me goed te voelen. Deze persoonlijke ervaring heeft ervoor gezorgd dat mijn afstudeeronderwerp voor mijn HBO-opleiding over burn-out ging. Met een onderzoek naar de persoonlijkheidsfactoren die in verband worden gebracht met burn-out haalde ik mijn bachelor. Stress en burn-out zijn naast spijsvertering/voeding en daaruit voortvloeiende klachten als huidproblemen mijn specialisaties in de praktijk. Het interessante hiervan is dat steeds vaker blijkt dat beide systemen veel invloed op elkaar hebben.


Persoonlijk

Wil je meer van mij persoonlijk weten? Volg mij dan op Instagram: suusvanpt_suuswoontendroomt.

Naast veel reizen maken zijn huis en tuin mijn grote hobby's. Verder ben ik actief voor Fietsen voor mijn Eten, waarbij ik fietstochten begeleid.