Orthomoleculaire therapie

De juiste voedingsstoffen voor een optimale balans 

Aanvullen en verrijken

Deze therapie richt zich op de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor een optimale balans. Er wordt een link gelegd tussen jouw klachten en mogelijke tekorten. Een simpel en bekend voorbeeld is het aanvullen van vitamine D, waardoor je weerstand verbetert en je je minder somber voelt. 

 

Voedingsstoffen

De voedingsstoffen zijn vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, pre- en probiotica. Niet zelden blijkt dat er dus een tekort is aan deze stoffen waardoor je last hebt. Voorbeelden zijn vermoeidheid, spierpijn, stress en huidklachten.


Afbeelding invoegen


Testen in plaats van gissen

Het is niet zomaar vast te stellen of je een gebrek hebt aan bepaalde vitaminen, mineralen, enzymen, vetzuren of pre- en probiotica. Een laboratoriumonderzoek geeft ook vaak uitkomst. Hierdoor kun je effectief aanvullen. Multivitaminen zijn dan vaak overbodig. In de praktijk blijkt dat veel mensen multi's slikken die juist voor overdosering kunnen zorgen.

 
Een hoge dosis vaak niet nodig

Bij verschillende aandoeningen is het dus raadzaam om op te letten of je genoeg bouwstoffen binnenkrijgt. Dit kan je het beste doen via gezonde voeding en soms is het noodzakelijk om een supplement te nemen. Het is hierbij zeker niet de bedoeling om zeer hoge doses in te nemen.