Ontspanning


Word weer regisseur van je eigen leven

 


 
De kracht van ontspanning 

Positieve emoties en ontspanning hebben een grote invloed op lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je je weer krachtig voelt en meer vat op je leven krijgt. Negatieve emotionele reacties kunnen tot allerlei klachten leiden, zoals slaapproblemen, hoge bloeddruk, hartkwalen, stress, burn-out etc. Wanneer je meer tijd inruimt voor ontspanning, verdient zich dat weer terug. 
 
 
 

 
 
Leer het verschil tussen spanning en ontspanning

Met ontspanningstechnieken kan je jezelf leren te ontspannen. Niet alleen in een rustige omgeving, maar juist ook tijdens stressvolle situaties. Hierdoor blijf je je emoties onder allerlei omstandigheden de baas. Die gedachte alleen al zorgt voor meer ontspanning, waardoor de stress vermindert. 

In 4 à 5 sessies leer je alles over je ademhaling, het verschil tussen spanning en ontspanning en krijg je inzicht in je reacties op spanning en hoe je hier beter mee om kunt gaan. 
 


  Leer jezelf op een andere manier kennen

Om een indruk te krijgen van je stressniveau wordt gebruik gemaakt van een computerprogramma (bio-feed-back), waarbij je hartslag, adempatroon en ademfrequentie worden gemeten. Met deze software kunnen situaties nagebootst worden en zie je meteen je reactie hierop.

Met een speciaal ontwikkelde app kan je zelf oefenen. De oefeningen zijn eenvoudig en kan je op elk moment van de dag doen.